Upplägg

Jag kommer att genomföra paddlingen i enlighet med de gällande reglerna för Långfärdspaddlarnas blåvita band. Dessa regler säger bland annat att:

Färden skall företagas i anmäld farkost som långfärd, d.v.s. all utrustning jämte proviant skall medföras ombord av besättningen själv. Byte av farkost eller besättning är ej tillåtet, liksom ej heller rendez-vous med följebil eller dylikt för komplettering eller avlastning. Skulle farkost bli stulen under färd får dock ny farkost anskaffas med hjälp utifrån. Samma gäller för säkerhetsutrustning såsom paddlar, flottörer, flytväst, kapell och kompass. Införskaffande av proviant under färden skall göras av besättningen själv, likaså utförandet av eventuella reparationer.

Varje dagsetapp skall noga inritas på karta eller sjökort samt bokföras i medförd loggbok. Alla dagar fr.o.m. startdatum t.o.m. måldatum räknas som fulla paddeldagar. Färden skall fullbordas inom ett och samma kalenderår.

Färden skall hela sträckan företagas i samma riktning i havet utan bärningar. Besättningens färd i havet skall alltså kunna inritas i ett sammanhängande streck från start till mål. Det är tillåtet att paddla genom kanaler och sötvattensbassänger, t.ex. Brahestads kanal och Larsmosjön.

För framdrivning av farkosten får endast paddel användas, ej segel, drake eller andra hjälpmedel.

För komplett regelsammanställning se denna länk.

Mitt mål är inte att försöka göra denna paddling så snabbt som möjligt. Jag förstår att en sådan paddling kan vara mycket belönande på många sätt och vis men det är inte den upplevelsen jag är ute efter den här gången. Jag vill få ut så mycket som möjligt av färden och jag vill känna att jag har tid att stanna till på de ställen som tilltalar mig. Jag räknar med att sträckan kommer att ta mig ungefär 45 dagar. En del av de dagarna, dem med regn och motvind, kommer det säkert kännas lite tyngre. Dessa dagar kommer jag behöva ditt stöd så följ mig här på bloggen!

/Peter

2 svar to “Upplägg”

 1. Kjell arne Says:

  Her kommer en liten hilsen fra norge,syntes du har en fin
  innstilling til det og padle,,, nyt naturen og kos deg på tur.
  Satser på noen solrike dager,
  Lykke til

  • Peter Says:

   Tack Kjell Arne! Idag har vi haft det riktigt fint och nu till kvällen har vi till och med fått prova på en finsk sauna så visst njuter vi. Nu väntar jag som sagt bara på lite sol. Hoppas att allt är fint i Norge!
   /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: